Skip to content

Jyväskylän seudun kiinteistömarkkinat kiinnostavat sijoittajia

Suomessa tehtiin viime vuonna kiinteistökauppavolyymin kaikkien aikojen ennätys, ja sijoituskysynnän kasvu näkyy myös Jyväskylässä, jossa vuosi 2016 oli selkeästi 2010-luvun vilkkain. Kaupungin kaupankäyntivolyymi lähes kaksinkertaistui edellisestä vuodesta ja nousi noin 150 miljoonaan euroon vuonna 2016. KTI:n kasvukeskusten kiinteistömarkkinoita kartoittavan barometrin mukaan paikalliset asiantuntijat uskovat Jyväskylän seudun toimitilakiinteistökauppojen volyymin yhä kasvavan kuluvana vuonna. Jyväskylässä kasvuodotukset ovat keskimäärin jopa hieman positiivisempia kuin Tampereella, Turussa ja Oulussa.

Jyväskylän keskustan toimisto- ja liiketilavuokrat ovat pitäneet KTI:n seurannassa hyvin pintansa, ja jopa hieman nousivat vuonna 2016. Asiantuntijoiden tulevaisuuden odotukset ovat Jyväskylässä positiivisimpia Seppälän alueella, jossa liiketilavuokrien odotetaan uuden tilatarjonnan ansiosta nousevan lähitulevaisuudessa. Asuntojen vuokrat ovat Jyväskylässä keskimäärin samalla tasolla muiden kasvukeskusten kanssa. KTI:n uusia vuokrasopimuksia kuvaava asuntovuokraindeksi nousi Jyväskylässä 0,9 prosenttia vuonna 2016.

KTI toteutti RAKLIn toimeksiannosta katsauksen Jyväskylän seudun kiinteistömarkkinoista.

Hae sivustolta

Viimeisimmät

KTI Kiinteistötieto

Parempi tietää kuin olettaa. KTI Kiinteistötieto on puolueeton kiinteistömarkkinoiden asiantuntija, joka auttaa asiakkaitaan onnistumaan.

Seuraa meitä