Skip to content

Kiinteistökauppojen ennätysvolyymi rikkoutui!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Suomen kiinteistökauppamarkkinoilla on saavutettu kaikkien aikojen ennätysvolyymi. Joulukuun alun kaupat ovat nostaneet kuluvan vuoden kaupankäyntivolyymin KTI Transaktioseurannan mukaan jo noin 6,4 miljardiin euroon, joten vuonna 2007 saavutettu edellinen ennätys – 6,29 miljardia euroa – rikkoutui jo hyvissä ajoin ennen vuoden päättymistä. Viimeisen vuosineljänneksen volyymi on tällä hetkellä hieman yli miljardi euroa. Tämän vuoden aiemmilla vuosineljänneksillä on tehty kauppoja 1,5–2,2 miljardin euron arvosta.

Asuntoportfoliot ovat olleet tämän vuoden vaihdetuin kiinteistötyyppi. Asuntoportfoliokauppoja on tänä vuonna tehty peräti noin 2,5 miljardilla eurolla, mikä vastaa 40 prosenttia vuoden kokonaisvolyymista. Ulkomaisten sijoittajien osuus tähänastisista kaupoista on 28 prosenttia.

Lisätietoa ja tarkempia analyyseja kiinteistökaupoista on saatavilla KTI Transaktioseurannasta: Mikko Soutamo, puh. 050 548 0480, mikko.soutamo(a)kti.fi.

Suurimmat viime aikojen julkiset kaupat listataan myös KTI:n Major transactions -listauksessa, jonka viimeisin päivitys löytyy www-sivujen etusivulta.

Tilaa uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutisemme suoraan sähköpostiisi. Tilaamalla uutiskirjeen annat KTI:lle suostumuksesi yhteystietojesi säilyttämiseen ja käsittelyyn. Sinulla on mahdollisuus poistua postituslistaltamme milloin haluat. Voit tutustua henkilötietojen käsittelyperiaatteisiimme asiakas- ja sidosryhmärekisteriselosteestamme.