Skip to content

Kiinteistökauppojen ennätysvolyymi rikkoutui!

Suomen kiinteistökauppamarkkinoilla on saavutettu kaikkien aikojen ennätysvolyymi. Joulukuun alun kaupat ovat nostaneet kuluvan vuoden kaupankäyntivolyymin KTI Transaktioseurannan mukaan jo noin 6,4 miljardiin euroon, joten vuonna 2007 saavutettu edellinen ennätys – 6,29 miljardia euroa – rikkoutui jo hyvissä ajoin ennen vuoden päättymistä. Viimeisen vuosineljänneksen volyymi on tällä hetkellä hieman yli miljardi euroa. Tämän vuoden aiemmilla vuosineljänneksillä on tehty kauppoja 1,5–2,2 miljardin euron arvosta.

Asuntoportfoliot ovat olleet tämän vuoden vaihdetuin kiinteistötyyppi. Asuntoportfoliokauppoja on tänä vuonna tehty peräti noin 2,5 miljardilla eurolla, mikä vastaa 40 prosenttia vuoden kokonaisvolyymista. Ulkomaisten sijoittajien osuus tähänastisista kaupoista on 28 prosenttia.

Lisätietoa ja tarkempia analyyseja kiinteistökaupoista on saatavilla KTI Transaktioseurannasta: Mikko Soutamo, puh. 050 548 0480, mikko.soutamo(a)kti.fi.

Suurimmat viime aikojen julkiset kaupat listataan myös KTI:n Major transactions -listauksessa, jonka viimeisin päivitys löytyy www-sivujen etusivulta.

Hae sivustolta

Viimeisimmät

KTI Kiinteistötieto

Parempi tietää kuin olettaa. KTI Kiinteistötieto on puolueeton kiinteistömarkkinoiden asiantuntija, joka auttaa asiakkaitaan onnistumaan.

Seuraa meitä