Skip to content

Kiinteistösijoittamisen tieto liikkeelle -kokeiluhanke etenee tiedonsiirtoratkaisun testaukseen toukokuussa

KIRA-digi -ohjelman ”Kiinteistösijoittamisen tieto liikkeelle” -kokeiluhankkeessa toteutetaan KIRA-alan digitalisaatiota käytännössä, ja virtaviivaistetaan ja tehostetaan kiinteistösijoittamisen ja -johtamisen liiketoimintaprosesseja tiedonharmonisoinnilla ja tietojen digitaalisella välittämisellä. Tavoitteena on suunnitella ja toteuttaa tiedonsiirtoratkaisu, jonka avulla osallistujien kanssa määritellyt vuokraustoimintaan liittyvät kiinteistötiedot liikkuvat sujuvasti valtuutusten puitteissa lähettäjältä vastaanottajalle ja ne voidaan palauttaa jalostettuna takaisin lähettäjälle.

Kevättalven aikana hankkeessa on toteutettu tiedonsiirtoratkaisun, tietomallin ja osallistujien liittymien kehitystyötä. Osallistujat ovat liittäneet hankkeeseen tietojärjestelmätoimittajia, jotka ovat proaktiivisella otteella lähteneet mukaan kehitystyöhön. KTI on tukenut osallistujia kehitystyössä, johtanut kokeiluhanketta ja samalla kehittänyt tiedonsiirtoratkaisua tietojärjestelmäkumppaniensa kanssa sekä määritellyt vuokraustietojen uutta toiminnallisuutta KTI Onlineen.

Toukokuussa kokeiluhankkeessa siirrytään tiedonsiirtoratkaisun ja sen osien testaukseen, jossa tietomallin mukaiset kiinteistö- ja vuokraustiedot muodostetaan ja välitetään osallistujien tietojärjestelmistä tiedonsiirtoratkaisun rajapintaan ja sitä kautta ensi vaiheessa vastaanottavana tahona toimivalle KTI:lle. Vuokraustietojen sisällön ja kattavuuden rinnalla testataan kokonaisuuden toiminnallisuutta, suorituskykyä ja tietojen tietoturvallista välittämistä.

KIRA-digi on hallituksen kärkihanke ja se saa rahoitusta ympäristöministeriöltä. www.kiradigi.fi

Lisätietoja: Klaus Vesama, puh. 050 520 6338, klaus.vesama(a)kti.fi ; www.kti.fi/kiradigi

Hae sivustolta

Viimeisimmät

KTI Kiinteistötieto

Parempi tietää kuin olettaa. KTI Kiinteistötieto on puolueeton kiinteistömarkkinoiden asiantuntija, joka auttaa asiakkaitaan onnistumaan.

Seuraa meitä