Skip to content

KTI Asuntovuokraindeksit: Asuntojen vuokrat nousivat 0,2 prosenttia pääkaupunkiseudulla

Uusia asuntovuokrasopimuksia kuvaava KTI:n vuokraindeksi nousi pääkapunkiseudulla syys-marraskuussa alkaneissa sopimuksissa keskimäärin 0,2 prosenttia vuoden 2020 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Edellisestä vuosineljänneksestä nousua oli 0,1 prosenttia. Edellisten päivitysten tapaan vuokrat nousivat hienoisesti Helsingissä ja Vantaalla, kun taas Espoossa vuokrat laskivat 0,7 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Tyhjien asuntojen määrä jatkoi kasvuaan kaikissa pääkaupunkiseudun kaupungeissa. Etenkin Espoossa oli nyt selkeästi enemmän asuntoja tyhjillään kuin vielä syyskuussa.

Pääkaupunkiseudun ulkopuolisissa suurissa kaupungeissa vuokrien nousu jatkui pääkaupunkiseutua vahvempana. Keskimäärin yli 100 000 asukkaan kaupunkien vuokrien vuosinousu oli 1,3 prosenttia. Vuokrat nousivat keskimääräistä vahvemmin Tampereella ja Kuopiossa, noin 2 prosenttia. Turussa ja Oulussa vuokrien vuosinousu oli 1,3 prosenttia ja Lahdessakin vuosimuutos oli täpärästi positiivinen. Jyväskylässä vuokrien vuosimuutos jäi viimeisimmän vuosineljänneksen nousukehityksestä huolimatta edelleen negatiiviseksi, -0,2 prosenttiin. Tyhjien asuntojen määrä nousi syyskuuhun verrattuna hieman Turussa ja Lahdessa, ja pysyi suurin piirtein ennallaan muissa suurissa kaupungeissa. Kaikissa pääkaupunkiseudun ulkopuolisissa suurissa kaupungeissa tyhjiä vuokra-asuntoja oli kuitenkin KTI:n seurannan mukaan nyt selkeästi vähemmän kuin alkuvuodesta.

Tiedot perustuvat KTI:n asuntovuokratietokantaan, jota on keväästä 2020 lähtien päivitetty vuosineljänneksittäin. Nyt julkaistu indeksipäivitys kattaa 2.9.-1.12. välisenä aikana alkaneet uudet vuokrasopimukset. Kaikkiaan 1.12. voimassa olleita vuokrasopimuksia oli KTI:n tietokannassa lähes 94 000, ja yhdeksän suurimman kaupungin vuokraindeksit pohjautuivat kaikkiaan yli 8 500 tarkastelujaksolla alkaneeseen uuteen vuokrasopimukseen. Tietokantaan luovutti tietoja 20 ammattimaista vuokranantajaa. Seuraava indeksipäivitys julkistetaan maaliskuussa, ja se kattaa 2.12.-1.3. välisenä aikana alkaneet uudet vuokrasopimukset.

Hae sivustolta

Viimeisimmät

KTI Kiinteistötieto

Parempi tietää kuin olettaa. KTI Kiinteistötieto on puolueeton kiinteistömarkkinoiden asiantuntija, joka auttaa asiakkaitaan onnistumaan.

Seuraa meitä