Skip to content

KTI Asuntovuokraindeksit: Uusien vuokrien nousu hidastunut kaikissa kasvukeskuksissa

KTI:n uusia asuntovuokrasopimuksia kuvaava indeksi osoittaa pääkaupunkiseudulle 1,1 prosentin vuosinousua. Vantaalla vuokrat nousivat 1,6 prosenttia, kun taas Helsingissä ja Espoossa nousu hidastui yhden prosentin tuntumaan. Uusien vuokrien nousuvauhti oli nyt hitaampaa kuin kertaakaan sitten vuoden 2007.

Pääkaupunkiseudun ulkopuolisissa suurissa kaupungeissa uusien vuokrasopimusten vuokratasojen vuosinousu oli keskimäärin 1,2 prosenttia. Vuokrat nousivat hienoisesti Turussa, Jyväskylässä ja Oulussa, kun taas Tampereella ja Lahdessa vuokratasot pysyivät lähes ennallaan.

Sekä pääkaupunkiseudulla että muissa suurissa kaupungeissa koko vallitsevaa vuokrasopimuskantaa kuvaavat indeksit nousivat nyt samaan tahtiin uusien sopimusten kanssa, 1,4 ja 1,3 prosentilla.

KTI:n vuokraindeksit kuvaavat ammattimaisten kiinteistösijoittajien omistamaa vapaarahoitteista vuokra-asuntokantaa. KTI:n asuntovuokratietokannassa on tiedot yli 84.000 asunnon vuokrasopimuksista. Uusien vuokrasopimusten indeksit sisältävät viimeisimmän puolivuotisjakson aikana (1.10.-31.3.) alkaneet vuokrasopimukset. Vallitsevien vuokrien indeksit kuvaavat kaikkien tarkasteluhetkellä (1.3.) voimassa olevien vuokrasopimusten kehitystä. Vuokratietokannasta tuotetaan vuokratunnuslukuja yli 260 osamarkkinalle 35 kaupungissa.

 

 

Hae sivustolta

Viimeisimmät

KTI Kiinteistötieto

Parempi tietää kuin olettaa. KTI Kiinteistötieto on puolueeton kiinteistömarkkinoiden asiantuntija, joka auttaa asiakkaitaan onnistumaan.

Seuraa meitä