Skip to content

KTI Asuntovuokraindeksit: vuokrat nousivat kesä-elokuussa hienoisesti kaikissa suurissa kaupungeissa

KTI:n uusia vuokrasopimuksia kuvaava asuntovuokraindeksi nousi kesä-elokuussa pääkaupunkiseudulla keskimäärin 0,3 prosenttia edelliseen vuosineljännekseen verrattuna. Vuokrien nousu hidastui hienoisesti edellisestä vuosineljänneksestä, jolloin vuokrien muutos oli 0,7 prosenttia. Edellisen vuoden kesä-elokuussa alkaneisiin vuokrasopimuksiin verrattuna vuokrat nousivat pääkaupunkiseudulla 0,7 prosenttia. Kolmannen vuosineljänneksen kehitys oli tasaista kaikissa pääkaupunkiseudun kaupungeissa, kun taas vuositasolla nousu on ollut voimakkainta Espoossa, tasan yksi prosentti, ja maltillisinta Helsingissä, 0,4 prosenttia.

Pääkaupunkiseudun ulkopuolisissa suurissa kaupungeissa vuokrat nousivat kesä-elokuussa keskimäärin 0,4 prosenttia edelliseen vuosineljännekseen verrattuna. Myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella vuokrien nousu hidastui hieman edelliseen vuosineljännekseen verrattuna. Kaupungeittain vuokrien muutos vaihteli Turun  0,0 ja Oulun 1,1 prosentin välillä. Edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna vuokrat nousivat keskimäärin 0,5 prosenttia, mutta erot kaupunkien välillä ovat huomattavia. Vuositasolla vuokrat ovat nousseet eniten Kuopiossa, 2,2 prosenttia, kun taas Lahdessa vuokrat ovat vuoden aikana laskeneet lähes kaksi prosenttia.

Tiedot perustuvat KTI:n asuntovuokratietokantaan, jota on kuluvan vuoden keväästä lähtien päivitetty vuosineljänneksittäin. Nyt julkaistu indeksipäivitys kattaa 2.6.-1.9. välisenä aikana alkaneet uudet vuokrasopimukset. Kaikkiaan 1.9. voimassa olleita vuokrasopimuksia oli KTI:n tietokannassa yli 92 000, ja yhdeksän suurimman kaupungin vuokraindeksit pohjautuivat kaikkiaan noin 9 000 tarkastelujaksolla alkaneeseen uuteen vuokrasopimukseen. Tietokantaan luovutti tietoja lähes 20 ammattimaista vuokranantajaa. Seuraava indeksipäivitys julkistetaan joulukuussa, ja se kattaa 2.9.-1.12. välisenä aikana alkaneet uudet vuokrasopimukset.

Hae sivustolta

Viimeisimmät

KTI Kiinteistötieto

Parempi tietää kuin olettaa. KTI Kiinteistötieto on puolueeton kiinteistömarkkinoiden asiantuntija, joka auttaa asiakkaitaan onnistumaan.

Seuraa meitä