Skip to content

KTI:n uusi neljännesvuosi-indeksi: suurten kaupunkien asuntovuokrat jatkoivat keväällä nousuaan

KTI:n uusia asuntovuokrasopimuksia kuvaava indeksi nousi vuoden toisella neljänneksellä pääkaupunkiseudulla keskimäärin 0,7 prosenttia edelliseen vuosineljännekseen verrattuna. Helsingissä ja Espoossa vuokrat nousivat 0,8 ja Vantaalla 0,6 prosenttia. Vuokrien nousu oli hieman edellisiä vuosineljänneksiä nopeampaa, sillä myös vuositasolla pääkaupunkiseudun vuokrat ovat nousseet 0,7 prosenttia.

Pääkaupunkiseudun ulkopuolisissa suurissa kaupungeissa uusien sopimusten vuokrat nousivat niin ikään keskimäärin 0,7 prosenttia edellisestä vuosineljänneksestä. Kaupunkien välillä oli kuitenkin merkittäviä eroja: vuokrat nousivat nopeimmin, noin kahdella prosentilla, Turussa ja Kuopiossa, kun taas Oulussa ja Jyväskylässä vuokrat laskivat hienoisesti. Vuositasolla vuokrien nousu on ollut nopeinta Turussa, jossa  vuokrat ovat nousseet 2,5 prosenttia. Jyväskylässä ja Lahdessa vuokrat ovat viimeisen vuoden aikana alkaneissa sopimuksissa laskeneet, ja Tampereella ja Oulussa vuokrien vuosinousu on jäänyt noin puoleen prosenttiin.

Vuokrien neljännesvuosi- ja vuosimuutokset, Q2/2020, uudet vuokrat

KTI Asuntovuokraindeksit kaupungeittain

indeksi Q1 / 2010 = 100, vapaa vuokranmääritys, uudet vuokrasopimukset

KTI on ryhtynyt päivittämään asuntovuokratietokantaansa vuosineljänneksittäin. Nyt julkaistu indeksipäivitys kattaa 2.3.-1.6. välisenä aikana alkaneet uudet vuokrasopimukset. Kaikkiaan 1.6. voimassa olleita vuokrasopimuksia oli KTI:n tietokannassa lähes 87 000, ja yhdeksän suurimman kaupungin vuokraindeksit pohjautuivat kaikkiaan noin 7 600 tarkastelujaksolla alkaneeseen uuteen vuokrasopimukseen. Tietokantaan luovutti tietoja lähes 20 ammattimaista vuokranantajaa. Seuraava indeksipäivitys julkistetaan syyskuun lopulla, ja se kattaa 2.6.-1.9. välisenä aikana alkaneet uudet vuokrasopimukset.

Hae sivustolta

Viimeisimmät

KTI Kiinteistötieto

Parempi tietää kuin olettaa. KTI Kiinteistötieto on puolueeton kiinteistömarkkinoiden asiantuntija, joka auttaa asiakkaitaan onnistumaan.

Seuraa meitä