Skip to content

Pääkaupunkiseudun toimisto- ja liikerakentaminen korkealla tasolla

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Pääkaupunkiseudun toimisto- ja liiketilarakentaminen on kasvanut voimakkaasti kuluvan vuoden aikana. Syyskuun lopussa oli KTI:n seurannan mukaan pääkaupunkiseudulla rakenteilla noin 196 000 uutta toimistoneliötä, kun 12 kuukautta aiemmin käynnissä oli vain 85 000 uuden toimistoneliön rakennustyöt. Uudisrakentamisen lisäksi yli 110 000 toimistoneliötä on merkittävän peruskorjauksen alla. Toimistokanta ei kuitenkaan kasva suoraan uudisrakentamisen volyymin mukaisesti, sillä vanhaa toimistokantaa myös poistuu jatkuvasti toimistokäytöstä käyttötarkoituksen muutosten tai purkamisten myötä. Poistuma on vaihdellut viime vuosina 50 000 – 90 000 neliön välillä. Tänä vuonna on toistaiseksi noin 45 000 vanhaa toimistoneliötä poistunut toimistokäytöstä.

Liiketilarakentamisen volyymit ovat suurten kauppakeskushankkeiden ansiosta toimistorakentamistakin korkeampia. Pääkaupunkiseudulla oli syyskuun lopussa rakenteilla 265 000 neliötä uutta liiketilaa, kun vuosi sitten vastaavana ajankohtana oli rakenteilla noin 150 000 liiketilaneliötä. Vuoden 2017 aikana pääkaupunkiseudulle on jo valmistunutkin noin 70 000 neliötä uutta liiketilaa.

Pääkaupunkiseudun ulkopuolella toimitilarakentaminen on voimakkainta Tampereen seudulla, jossa etenkin liiketilakanta kasvaa vauhdilla. Syyskuun lopussa Tampereen seudulla oli käynnissä yli 90 000 uuden liiketilaneliön rakennustyöt.

Lisätietoa ja tarkempia analyyseja rakennushankkeista on saatavilla KTI Rakennushankeseurannasta: Mikko Soutamo, puh. 050 548 0480, mikko.soutamo(a)kti.fi tai Olli-Pekka Virkola, puh. 050 330 5287, olli-pekka.virkola(a)kti.fi.

Tilaa uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutisemme suoraan sähköpostiisi. Tilaamalla uutiskirjeen annat KTI:lle suostumuksesi yhteystietojesi säilyttämiseen ja käsittelyyn. Sinulla on mahdollisuus poistua postituslistaltamme milloin haluat. Voit tutustua henkilötietojen käsittelyperiaatteisiimme asiakas- ja sidosryhmärekisteriselosteestamme.