Skip to content

Suomen Kauppakeskusyhdistys: Kauppakeskusten kokonaismyynti kasvoi 3,9 prosenttia vuoden toisella neljänneksellä

Kauppakeskusten kokonaismyynti nousi viisi prosenttia vuonna 2021

Lehdistötiedote 17.8.2016

Kauppakeskusten kokonaismyynti kasvoi 3,9 prosenttia vuoden toisella neljänneksellä

KK lehdistötiedote 17.8.2016

Kauppakeskusten kävijämäärät kasvoivat huhti-kesäkuussa 5,3 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Pääkaupunkiseudulla kasvu oli 6,1 prosenttia ja muualla Suomessa 3,7 prosenttia.

Kauppakeskusten kokonaismyynti kasvoi vuoden toisella neljänneksellä 3,9 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Pääkaupunkiseudulla kokonaismyynti kasvoi 3,6 prosenttia ja muualla Suomessa 4,4 prosenttia. Vähittäiskaupan aukioloaikojen vapautuminen näkyy luvuissa positiivisesti. Kauppakeskuksissa, joissa on hypermarket, kokonaismyynti kasvoi vuoden toisella neljänneksellä 4,6 prosenttia. Paras kuukausi kauppakeskuksille myyntilukujen valossa oli tällä vuosineljänneksellä huhtikuu. Kasvua edelliseen vuoteen nähden oli 8,2 prosenttia.

Pääkaupunkiseudulla kävijämäärien kasvu on ollut voimakkaampaa kuin muualla Suomessa, mutta kokonaismyynnin kehitys on ollut samankaltainen. Ero pääkaupunkiseudun ja muun Suomen välillä on kaventunut, kun tarkastellaan kokonaismyynnin kehitystä pidemmällä aikavälillä.

Kauppakeskukset ovat menestyneet muuta vähittäiskauppaa paremmin, kun verrataan tammi-kesäkuun kehitystä edelliseen vuoteen. Kauppakeskuksissa kokonaismyynti kasvoi vuoden ensimmäisellä puoliskolla 2,8 prosenttia, kun taas vähittäiskaupan myynti kasvoi Tilastokeskuksen mukaan 0,7 prosenttia.

Tulokset perustuvat Suomen Kauppakeskusyhdistyksen julkaisemaan myynti- ja kävijäindeksiin, johon tiedot on kerännyt KTI Kiinteistötieto Oy. Kuukausitason myyntejä ja kävijätietoja on seurattu neljännesvuosittain vuodesta 2011 lähtien. Myynti- ja kävijäindekseillä edistetään Suomen kauppakeskusmarkkinan läpinäkyvyyttä sekä tarjotaan markkinatietoa kauppakeskusjohtamisen tueksi. Uusimmassa päivityksessä on mukana 38 kauppakeskusta

Lisätietoja:
Lars Eklundh, hallituksen puheenjohtaja, Suomen Kauppakeskusyhdistys, puh. 0500 458 694
Johanna Aho, toiminnanjohtaja, Suomen Kauppakeskusyhdistys, puh. 040 485 7596

Pääkaupunkiseudun kauppakeskukset:
ESPOO Ainoa, Entresse, Iso Omena, Lippulaiva, Sello, HELSINKI Arabia, Citycenter, Columbus, Forum, Galleria Esplanad, Itis, Kaari, Kamppi, Ristikko, Ruoholahti, VANTAA Jumbo, Myyrmanni

Muun Suomen kauppakeskukset:
HYVINKÄÄ Willa, HÄMEENLINNA Goodman, JYVÄSKYLÄ Forum, KEMPELE Zeppelin, KOTKA Pasaati, KOUVOLA Veturi, KUOPIO Matkus, LAHTI Karisma, Trio, LAPPEENRANTA IsoKristiina, MIKKELI Stella, PORI IsoKarhu, Puuvilla, RAISIO Mylly, ROVANIEMI Sampokeskus, SALO Plaza, TAMPERE Duo, Koskikeskus, TORNIO Rajalla På Gränsen, TURKU Skanssi, YLÖJÄRVI Elo

Lataa tiedote PDF-muodossa

Hae sivustolta

Viimeisimmät

KTI Kiinteistötieto

Parempi tietää kuin olettaa. KTI Kiinteistötieto on puolueeton kiinteistömarkkinoiden asiantuntija, joka auttaa asiakkaitaan onnistumaan.

Seuraa meitä