Skip to content

Suomen Kauppakeskusyhdistys: Kauppakeskusten kokonaismyynti kasvoi 6,0 prosenttia vuoden kolmannella neljänneksellä

Lehdistötiedote 20.10.2016

Kauppakeskusten kokonaismyynti kasvoi 6,0 prosenttia vuoden kolmannella neljännekselläskky_kokonaismyynti_q3

Kauppakeskusten kävijämäärät kasvoivat heinä–syyskuussa 5,9 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Pääkaupunkiseudulla kasvu oli 6,3 prosenttia ja muualla Suomessa 5,2 prosenttia.

Kauppakeskusten vetovoima ja kävijämäärien kasvu näkyy myös myynneissä. Kauppakeskusten kokonaismyynti kasvoi vuoden kolmannella neljänneksellä 6,0 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Pääkaupunkiseudulla kokonaismyynti kasvoi 5,4 prosenttia ja muualla Suomessa 6,9 prosenttia. Sisustamisen ja kodin tarvikkeiden sekä kahviloiden ja ravintoloiden myynti kehittyi muita toimialoja positiivisemmin. Myynti kasvoi myös kaikilla muilla vähittäiskaupan toimialoilla edelliseen vuoteen verrattuna.

Paras kuukausi kauppakeskuksille kävijä- ja myyntilukujen valossa oli elokuu. Kasvua edelliseen vuoteen nähden oli kävijöissä 9,8 prosenttia ja kokonaismyynnissä 9,6 prosenttia.

Kauppakeskukset ovat menestyneet muuta vähittäiskauppaa paremmin, kun verrataan tammi–elokuun kehitystä edelliseen vuoteen. Tilastokeskuksen mukaan vähittäiskaupan myynti kasvoi 0,3 prosenttia, kun taas kauppakeskuksissa kokonaismyynti kasvoi 2,7 prosenttia. Kauppakeskusten tilatarjonnan kasvu vaikuttaa osaltaan koko vähittäiskaupan kehitystä suurempaan kasvuun.

Tulokset perustuvat Suomen Kauppakeskusyhdistyksen julkaisemaan myynti- ja kävijäindeksiin, johon tiedot on kerännyt KTI Kiinteistötieto Oy. Kuukausitason myyntejä ja kävijätietoja on seurattu neljännesvuosittain vuodesta 2011 lähtien. Myynti- ja kävijäindekseillä edistetään Suomen kauppakeskusmarkkinan läpinäkyvyyttä sekä tarjotaan markkinatietoa kauppakeskusjohtamisen tueksi. Uusimmassa päivityksessä on mukana 38 kauppakeskusta.

Lisätietoja:
Lars Eklundh, hallituksen puheenjohtaja, Suomen Kauppakeskusyhdistys, puh. 0500 458 694
Johanna Aho, toiminnanjohtaja, Suomen Kauppakeskusyhdistys, puh. 040 485 7596
Hanna Kaleva, toimitusjohtaja, KTI Kiinteistötieto Oy, puh. 040 5555 269

Pääkaupunkiseudun kauppakeskukset:
ESPOO Ainoa, Entresse, Iso Omena, Lippulaiva, Sello, HELSINKI Arabia, Citycenter, Columbus, Forum, Galleria Esplanad, Itis, Kaari, Kamppi, Ristikko, Ruoholahti, VANTAA Jumbo, Myyrmanni

Muun Suomen kauppakeskukset:
HYVINKÄÄ Willa, HÄMEENLINNA Goodman, JYVÄSKYLÄ Forum, KEMPELE Zeppelin, KOTKA Pasaati, KOUVOLA Veturi, KUOPIO Matkus, LAHTI Karisma, Trio, LAPPEENRANTA IsoKristiina, MIKKELI Stella, PORI IsoKarhu, Puuvilla, RAISIO Mylly, ROVANIEMI Sampokeskus, SALO Plaza, TAMPERE Duo, Koskikeskus, TORNIO Rajalla På Gränsen, TURKU Skanssi, YLÖJÄRVI Elo

Lataa tiedote PDF-muodossa

Hae sivustolta

Viimeisimmät

KTI Kiinteistötieto

Parempi tietää kuin olettaa. KTI Kiinteistötieto on puolueeton kiinteistömarkkinoiden asiantuntija, joka auttaa asiakkaitaan onnistumaan.

Seuraa meitä