Skip to content

Tämän vuoden kiinteistökauppavolyymi jo 5,3 miljardia euroa

Kiinteistömarkkinoiden kaupankäynti jatkuu edelleen kiivaana. Tammi–syyskuun kaupankäyntivolyymi oli KTI Transaktioseurannan mukaan noin 5,3 miljardia euroa. Mikäli vuoden loppu ei tuota suuria yllätyksiä, tullaan vuonna 2007 saavutettu 6,3 miljardin euron ennätysvolyymi ylittämään kirkkaasti. Tämän vuoden jokaisella vuosineljänneksellä on toistaiseksi tehty kauppoja yli 1,5 miljardin euron arvosta.

Asuntoportfoliot ovat olleet tämän vuoden vaihdetuin kiinteistötyyppi. Asuntoportfoliokauppoja on tänä vuonna tehty peräti 2,1 miljardilla eurolla, mikä vastaa jopa 40 prosenttia vuoden kokonaisvolyymista. Kauppoja on tehty runsaasti uudiskohteista, mutta useampia hyvin suuria asuntoportfolioita on siirtynyt myös sijoittajalta toiselle. Liikekiinteistöjen osuus tammi–syyskuun kauppavolyymista oli 27 prosenttia, ja toimistokiinteistöjen osuus 19 prosenttia.

Aktiivisimpia ostajia ovat tänä vuonna olleet kotimaiset kiinteistösijoitusyhtiöt, joiden osuus kauppavolyymista on 34 prosenttia. Kotimaisten kiinteistörahastojen osuus tähänastisista kaupoista on 19 prosenttia, kun puolestaan kotimaiset instituutiot ovat vastanneet vain seitsemästä prosentista tämän vuoden ostoksista. Ulkomaisten sijoittajien osuus tähänastisista kaupoista on 25 prosenttia. Kotimaisiksikin luokiteltujen kauppojen taustalla on tosin monessa tapauksessa ulkomaista rahaa, sillä monissa suomalaisissa yhtiöissä ja rahastoissa on ulkomaisia sijoittajia. Maantieteellisesti tarkasteltuna kauppoja on tehty eniten pääkaupunkiseudulla ja Turussa.

Lisätietoa ja tarkempia analyyseja kiinteistökaupoista on saatavilla KTI Transaktioseurannasta: Mikko Soutamo, puh. 050 548 0480, mikko.soutamo(a)kti.fi.

Suurimmat viime aikojen julkiset kaupat listataan myös KTI:n www-sivuilla: Major transactions -listaus

Hae sivustolta

Viimeisimmät

KTI Kiinteistötieto

Parempi tietää kuin olettaa. KTI Kiinteistötieto on puolueeton kiinteistömarkkinoiden asiantuntija, joka auttaa asiakkaitaan onnistumaan.

Seuraa meitä