Skip to content

Tammi-syyskuun kiinteistökauppavolyymi 5,6 miljardia euroa

Kiinteistömarkkinoiden kaupankäynti jatkuu edelleen vilkkaana. Ammattimaisten kiinteistökauppojen kokonaisvolyymi oli kolmannella vuosineljänneksellä noin 1,6 miljardia euroa. Tämä oli jo 14. peräkkäinen vuosineljännes, jolla volyymi ylitti miljardin euron rajan. Syyskuun lopussa tämän vuoden kokonaisvolyymi oli 5,6 miljardia euroa, joka on noin 30 prosenttia viime vuoden ennätysvolyymia matalampi, mutta kuitenkin kaikkien aikojen toiseksi korkein tammi-syyskuun volyymi.

Vuoden vaihdetuin kiinteistötyyppi on tähän mennessä ollut toimistokiinteistöt noin 31 prosentin osuudella kokonaisvolyymista (1,7 miljardia euroa). Etenkin pääkaupunkiseudulla on tehty suuri määrä merkittäviä toimistokiinteistökauppoja. Liikekiinteistöjen osuus kaupoista on ollut 24 prosenttia, ja asuntoportfolioiden puolestaan 22 prosenttia. Tammi-syyskuun asuntoportfoliokauppojen arvo oli 1,2 miljardia euroa, mikä ylittää jo koko viime vuoden vastaavan lukeman. Myös hoivakiinteistöjen kaupankäyntivolyymit ovat kasvussa. Kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen aikana hoivakiinteistökauppoja tilastoitiin noin 500 miljoonalla eurolla, mikä on jo uusi vuositason ennätysvolyymi.

Kansainvälinen kiinnostus Suomen kiinteistömarkkinoita kohtaan on pysynyt edelleen korkeana, ja parin edellisen vuoden tavoin on myös tänä vuonna tullut useita uusia ulkomaisia sijoittajia Suomen kiinteistömarkkinoille. Ulkomaisten sijoittajien osuus tämän vuoden kokonaisvolyymista on noin 58 prosenttia. Toimitilakiinteistöjen lisäksi ulkomaiset suursijoittajat ovat investoineet entistä voimakkaammin myös asuntomarkkinoille.

Lisätietoa ja tarkempia analyyseja kiinteistökaupoista on saatavilla KTI Transaktioseurannasta: Mikko Soutamo, puh. 050 548 0480, mikko.soutamo(a)kti.fi tai Olli-Pekka Virkola, puh. 050 330 5287, olli-pekka.virkola(a)kti.fi. Suurimmat viime aikojen julkiset kaupat listataan myös KTI:n www-sivuilla: Major transactions -listaus

Hae sivustolta

Viimeisimmät

KTI Kiinteistötieto

Parempi tietää kuin olettaa. KTI Kiinteistötieto on puolueeton kiinteistömarkkinoiden asiantuntija, joka auttaa asiakkaitaan onnistumaan.

Seuraa meitä