Skip to content

Ensimmäisen vuosineljänneksen kiinteistökauppavolyymi ylsi lähes 1,8 miljardiin euroon

Kiinteistökauppamarkkinoiden aktiivisuus säilyy Suomessa korkealla tasolla. Vuoden 2015 kaupankäyntivolyymi nousi noin 5,5 miljardiin euroon, mikä on kaikkien aikojen toiseksi korkein lukema Suomen kiinteistömarkkinoilla. Tahti ei ole hidastunut vuodenvaihteen jälkeenkään, sillä KTI tilastoi tammi-maaliskuun aikana kiinteistökauppoja peräti 1,77 miljardin euron arvosta. Kahtena edellisenä vuonna ensimmäisen vuosineljänneksen volyymit jäivät huomattavasti matalammiksi, 490 ja 660 miljoonaan euroon. Tämän vuoden ensimmäinen neljännes olikin koko 2010-luvun toiseksi vilkkain neljännes, sillä vain viime vuoden huhti-kesäkuussa on kauppojen arvo ollut korkeampi. Alkuvuoden ylivoimaisesti suurin kauppa Suomen kiinteistömarkkinoilla oli Spondan tekemä Forum-korttelin kuuden kiinteistön hankinta 576 miljoonalla eurolla, mutta sen lisäksi tehtiin useita muitakin yli 100 miljoonan euron kauppoja.

Liikekiinteistöt olivat alkuvuoden vaihdetuin kiinteistötyyppi. Niillä tehtiin kauppoja 830 miljoonalla eurolla, mikä vastasi peräti 47 prosenttia alkuvuoden kokonaisvolyymista. Toimistojen osuus kauppavolyymista oli 32 prosenttia, ja hoivakiinteistöjen osuus 10 prosenttia.

Aktiivisin toimijaryhmä ensimmäisellä neljänneksellä olivat kotimaiset kiinteistösijoitusyhtiöt, joiden osuus kauppavolyymista oli lähes 40 prosenttia. Kotimaiset kiinteistörahastot vastasivat 28 prosentista alkuvuoden ostoksista, ulkomaisten sijoittajien osuuden ollessa 24 prosenttia.

Lisätietoa ja tarkempia analyyseja kiinteistökaupoista on saatavilla KTI Transaktioseurannasta: Mikko Soutamo, puh. 050 548 0480, mikko.soutamo(a)kti.fi.

Suurimmat viime aikojen julkiset kaupat listataan myös KTI:n www-sivuilla: Major transactions 14.4.2016

Hae sivustolta

Viimeisimmät

KTI Kiinteistötieto

Parempi tietää kuin olettaa. KTI Kiinteistötieto on puolueeton kiinteistömarkkinoiden asiantuntija, joka auttaa asiakkaitaan onnistumaan.

Seuraa meitä